dijous, 25 de febrer del 2010

Mestres per un dia - Recepta de xató

Alguns pares m'heu demanat la recepta del xató que vam fer a la classe de les papallones el passat dilluns 22 de febrer. És una recepta molt fàcil de fer. Els ingredients són per a unes 8 persones (en el cas d'adults) o 15 (en el cas de nens). Bon profit!
Ingredients:
- 1 escarola ben gran
- 4 o 5 nyores
- 1 cabeça d'all escalivada
- 2 llesques de pa (millor fregides que torrades)
- sal
- oli
- vinagre
- pebre vermell (opcional)
- 2 grapats d'ametllles i 2 d'avellanes
Elaboració:
Es posen les nyores a bullir i es retiren tot just arrenca el bull. Es treuen les llavors de les nyores i s'esmicolen les nyores a trossets petits. Es posen els trossets de les nyores junt amb el pa fregit, els alls sense pell, oli abundant i una mica de vinagre i es tritura tot ben triturat. S'hi afegeix la picada d'ametlles i avellanes. Si cal, es rectifica d'oli i vinagre. Si es vol picant, s'hi afegeix pebre vermell.
Un cop acabat, s'amaneix l'escarola (que haurem salat i tallat a trossets petits previament) amb la salsa que hem obtingut i si es vol es pot afegir olives, tonyina, etc.
Ànims. és molt fàcil!
Família Vilella - Serret

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada